Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gebraden zalmfilet met zeekraal
Op zoek naar een overheerlijk recept met gebraden zalmfilet? Kies dan voor deze!
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Hoofdgerecht
Porties
1
persoon
Ingrediënten
1
kilo
zalmfilet
250
gram
boter
Zout
Peper
100
gram
zeekraal
0,5
deciliter
droge witte wijn
1
sjalot
1
citroen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt 100 gram boter en laat dit lichtjes bruin worden.
Vet hiermee de bakplaat of ovenschaal in.
Leg de gekruide zalmfilet met de velzijde naar onder op de bakplaat en kruid de filet met zout en witte peper.
Doe een beetje gesmolten boter over de zalmfilet.
Zet de vis in de overn om ongeveer 20 tot 30 minuten deze te laten braden (bedruip de vis regelmatig met braadboter).
Was de zeekraal en blancheer deze in kokend water.
Verdeel de laatste vijf minuten van de braadtijd de zeekraal over de zalm en overgiet deze nogmaals met de braadboter.
Hak de sjalot fijn en laat deze met witte wijn koken tot bijna alle vocht verdampt is.
Voeg hier stukje per stukje koude boter aan toe terwijl de pan goed omgeschud wordt.
Zo krijgt men een blanke botersaus die men op smaak brengt met zout, peper en citroensap.
Verdeel de zalm in porties, doe de zeekraal mee op het bord en geef de saus apart.
Geef er enkele kleine gekookte aardappeltjes bij.
Trefwoord
Sjalot, Witte wijn, Zalmfilet, Zeekraal