Gebraden zalmfilet met zeekraal

Gebraden zalmfilet met zeekraal

Gebraden zalmfilet met zeekraal
Op zoek naar een overheerlijk recept met gebraden zalmfilet? Kies dan voor deze!
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 kilo zalmfilet
  • 250 gram boter
  • Zout
  • Peper
  • 100 gram zeekraal
  • 0,5 deciliter droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 1 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt 100 gram boter en laat dit lichtjes bruin worden.
  • Vet hiermee de bakplaat of ovenschaal in.
  • Leg de gekruide zalmfilet met de velzijde naar onder op de bakplaat en kruid de filet met zout en witte peper.
  • Doe een beetje gesmolten boter over de zalmfilet.
  • Zet de vis in de overn om ongeveer 20 tot 30 minuten deze te laten braden (bedruip de vis regelmatig met braadboter).
  • Was de zeekraal en blancheer deze in kokend water.
  • Verdeel de laatste vijf minuten van de braadtijd de zeekraal over de zalm en overgiet deze nogmaals met de braadboter.
  • Hak de sjalot fijn en laat deze met witte wijn koken tot bijna alle vocht verdampt is.
  • Voeg hier stukje per stukje koude boter aan toe terwijl de pan goed omgeschud wordt.
  • Zo krijgt men een blanke botersaus die men op smaak brengt met zout, peper en citroensap.
  • Verdeel de zalm in porties, doe de zeekraal mee op het bord en geef de saus apart.
  • Geef er enkele kleine gekookte aardappeltjes bij.
Trefwoord Sjalot, Witte wijn, Zalmfilet, Zeekraal