Gebraden zalmfilet met zeekraal
Op zoek naar een overheerlijk recept met gebraden zalmfilet? Kies dan voor deze!
Ingrediënten
- 1 kilo zalmfilet
- 250 gram boter
- Zout
- Peper
- 100 gram zeekraal
- 0,5 deciliter droge witte wijn
- 1 sjalot
- 1 citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt 100 gram boter en laat dit lichtjes bruin worden.
- Vet hiermee de bakplaat of ovenschaal in.
- Leg de gekruide zalmfilet met de velzijde naar onder op de bakplaat en kruid de filet met zout en witte peper.
- Doe een beetje gesmolten boter over de zalmfilet.
- Zet de vis in de overn om ongeveer 20 tot 30 minuten deze te laten braden (bedruip de vis regelmatig met braadboter).
- Was de zeekraal en blancheer deze in kokend water.
- Verdeel de laatste vijf minuten van de braadtijd de zeekraal over de zalm en overgiet deze nogmaals met de braadboter.
- Hak de sjalot fijn en laat deze met witte wijn koken tot bijna alle vocht verdampt is.
- Voeg hier stukje per stukje koude boter aan toe terwijl de pan goed omgeschud wordt.
- Zo krijgt men een blanke botersaus die men op smaak brengt met zout, peper en citroensap.
- Verdeel de zalm in porties, doe de zeekraal mee op het bord en geef de saus apart.
- Geef er enkele kleine gekookte aardappeltjes bij.