Geschiedenis

In het voorjaar 1986 is de heer Jan Poleij begonnen met het snijden en het verhandelen van zeegroenten. Dit was toentertijd zijn hobby. Het bleek dat de vraag steeds groter werd en zo is het idee in 1995 ontstaan om te starten met een eigen kwekerij. Dit idee is in 2004 is gerealiseerd. Op die manier heeft hij van zijn hobby, zijn werk gemaakt.

Buiten de passie voor de zeegroenten is de kwekerij ook ontstaan door de groeiende vraag naar de zeegroenten vanuit verschillende landen. De grootste vraag komt uit Nederland, België en Duitsland. Jan heeft toen voor het bedrijf de GlobalG.A.P. certificering aangevraagd. Dit houdt in dat de kwekerij voldoet aan de eisen en richtlijnen voor het houden van een kwekerij voor zeegroenten.

Doordat het steeds drukker wordt en er een grote, toenemende vraag naar zeegroenten is, is begin 2017 Frans Borgo toegetreden in het bedrijf. De achterliggende gedachte is dat Jan een stapje terug doet en zich op die manier meer kan gaan concentreren binnen het bedrijf en dan met name op de kwekerij welke ondertussen 4 hectare groot is.

Naast dat we een eigen kwekerij hebben, importeren we zeegroenten uit Frankrijk. Buiten het seizoen van de zeegroenten komt de zeekraal uit Israël en Marokko.

De seizoenen lopen voor zeekraal van begin mei tot begin september. Voor lamsoor is dat van begin april tot laatste week september.