Avocado en garnalen met zeekraal

Avocado en garnalen met zeekraal

Avocado en garnalen
Een lekkere hap klaarmaken? Met dit eenvoudige recept kan iedereen het!
Gang Bijgerecht
Porties 1 persoon

Equipment

  • Meloenboor

Ingrediënten
  

  • 125 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel peterselie
  • Sap van halve citroen
  • Zout
  • Peper
  • 2 rijpe avocado's
  • 100 gram zeekraal
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • Toast

Instructies
 

  • Maak een sausje van crème fraîche, kruiden, citroensap, zout en peper.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit.
  • Steek met de meloenboor kleine bolletjes uit en hol zo de avocado uit.
  • Snij van de zeekraal het onderste deel af.
  • Spoel de zeekraal kort af.
  • Kook de zeekraal in water wat tegen de kook aan is ongeveer 2 minuten.
  • Spoel de zeekraal koud af.
  • Verdeel de garnalen en avocadobolletjes over de uitgeholde avocado's.
  • Schep er een beetje saus over.
  • Schik de zeekraal en avocado's op een bord.
  • Serveer met uit toast gestoken sterren en citroen.