Kabeljauw met lamsoor

Kabeljauw met lamsoor

Kabeljauw met lamsoor
Dit recept is een heerlijke combinatie van lamsoor en kabeljauw met aardappelplakjes.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 8 á 10 stuks opperdoes aardappel
  • 1 tros romatomaat
  • 300 gram lamsoren
  • Olijfolie
  • Stroop van aceto balsamico (ingedikte azijn)
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Snijd de aardappel in flinterdunne plakjes op de mandoline.
  • Bedek de kabeljauw filet op de zijde waar de huid heeft gezeten.
  • Konfijt de tomaat in een klein laagje olijfolie voor tien minuten op 50 graden in een ovenschaal in de oven.
  • Bak de filet op de aardappelzijde in een pan met gekalarde boter op een getemperd vuur zodat de filet rustig kan garen en de aardappel niet verbrand.
  • Zodra de filet gaar is, de gewassen lamsoor kort bakken en dit op het bord napperen.
  • Leg de kabeljauw met de aardappelkorst naar boven op de lamsoor en decoreer het geheel met tomaat en acetostroop af.
Trefwoord Aardappel, Kabeljauw, Lamsoor