Kabeljauw met lamsoor

Dit recept is een heerlijke combinatie van lamsoor en kabeljauw met aardappelplakjes.
Ingrediënten
- 600 gram kabeljauwfilet
- 8 á 10 stuks opperdoes aardappel
- 1 tros romatomaat
- 300 gram lamsoren
- Olijfolie
- Stroop van aceto balsamico (ingedikte azijn)
- Peper (naar smaak)
- Zout (naar smaak)
Instructies
- Snijd de aardappel in flinterdunne plakjes op de mandoline.
- Bedek de kabeljauw filet op de zijde waar de huid heeft gezeten.
- Konfijt de tomaat in een klein laagje olijfolie voor tien minuten op 50 graden in een ovenschaal in de oven.
- Bak de filet op de aardappelzijde in een pan met gekalarde boter op een getemperd vuur zodat de filet rustig kan garen en de aardappel niet verbrand.
- Zodra de filet gaar is, de gewassen lamsoor kort bakken en dit op het bord napperen.
- Leg de kabeljauw met de aardappelkorst naar boven op de lamsoor en decoreer het geheel met tomaat en acetostroop af.